boerenkast 001 A .. boerenkast 2 .. boerenkast 3
         
Boerenkast 1   Boerenkast 2   Boerenkast 3
         

Boerenkasten 
Het Europese boerenleven van de afgelopen tweehonderd jaar heeft ons een aantal mooie meubelstukken nagelaten. Zo hebben wij prachtige afgewerkte boerenkasten in onze showroom, afkomstig uit verschillende plattelandsgebieden in Europa. Wat bijzonder is aan de vormgeving van deze boerenkasten, is dat ze opvallend vlak en eenvoudig zijn afgewerkt. Driedimensionale versiersels en gestoken ornamenten ontbreken. In plaats daarvan zijn ze gedecoreerd met intrigerende verflagen. Deze versieringen tonen vaak de plaatselijke flora en fauna van een streek. Zo heeft elke antieke kast zijn eigen geschiedenis en herkomst. 

         
boerenkast 4 .. boerenkast 5 ..  boerenkast 6
         
Boerenkast 4   Boerenkast 5   Boerenkast 6
         

Beschilderde boerenkasten 

Achter elk van deze boerenkasten schuilt een verhaal. Boerenfamilies waren niet vaak vermogend, maar men wilde toch graag allure aanbrengen in het huishouden. Men beschilderde de kasten daarom soms met een kunstig bloemmotief. Ook werd een simpele houtsoort vaak bedekt met een verflaag die een duurdere houtsoort moest simuleren, om de boerenkasten zo een chiquere uitstraling te geven.
Dit noemen we houtimitatietechnieken.
 

         
boerenkast 7 .. boerenkast 8 ..  boerenkast 9
         
Boerenkast 7   Boerenkast 8   Boerenkast 9
         

Restauratie 

Wij zorgen er altijd voor dat onze antieke meubels tot in de puntjes verzorgd zijn. Omdat deze boerenkasten al generaties lang meegaan en vanuit heel Europa afkomstig zijn, is het nodig dat wij ze restaureren. Wij controleren en repareren deze kasten en voorzien ze van een authentieke patinalaag (een kastanjebruine tint met een warme uitstraling), zodat ze weer helemaal klaar zijn voor gebruik. Deze patinalaag beschermt bovendien tegen de meeste schadelijke invloeden. Zo behoudt uw aanschaf nog jarenlang zijn uitstekende kwaliteit. U haalt met één van deze meubelstukken dus een prachtig staaltje vakmanschap in huis. 

         
boerenkast 10 .. boerenkast 11 ..  boerenkast 12
         
Boerenkast 10   Boerenkast 11    Boerenkast 12
         

Combineren met moderne stijlen 

De strakke vorm en warme tint van deze boerenkasten combineert prachtig met een al redelijk rechtlijnig, modern interieur. Het doorleefde uiterlijk van de houtstructuren geven het meubelstuk een organische uitstraling, dat een mooie toevoeging kan zijn op uw wooninrichting. Wij adviseren u graag over de combinatiemogelijkheden van onze antieke meubels met hedendaagse interieurstijlen.

         
boerenkast 13 .. Boerenkast 14 ..  boerenkast 15
         
Boerenkast 13   Boerenkast 14   Boerenkast 15
         
Boerenkast 16 .. boerenkast 17 ..  boerenkast 18
         
Boerenkast 16   Boerenkast 17    Boerenkast 18
     
kast 19 ..  boerenkast 20 ..  boerenkast 21
         
Boerenkast 19   Boerenkast 20   Boerenkast 21
     
boerenkast 19 ..  boerenkast 23 ..  kast 24
         
Boerenkast 22   Boerenkast 23   Boerenkast 24
     
boerenkast 25 ..   ..  
         
Boerenkast 25        


Copyright © 2016.
Van Burgsteden Antiek
Designed by Erik Mul
en Frank van Burgsteden

.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .